- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Sănătății, recomandări pentru populație pe perioada caniculei. Puncte de prim ajutor în București

26 Jun, 15:41 • Amarie Giorgiana
În contextul temperaturilor extreme, Ministerul Sănătății a venit cu o serie de recomandări pentru populație. În București există puncte de prim ajutor, unde oamenii afectați de caniculă primesc asistență medicală de urgență. Totodată, în capitală există și centre de distribuire a apei potabile.
Ministerul Sănătății, recomandări pentru populație pe perioada caniculei. Puncte de prim ajutor în București

În contextul temperaturilor extreme, Ministerul Sănătății a venit cu o serie de recomandări pentru populație. În capitală sunt puncte de prim ajutor, unde oamenii afectați de caniculă primesc asistență medicală de urgență. Totodată, în capitală există și centre de distribuire a apei potabile, care funcționează de luni până vineri, între orele 10:00 – 16:00.

Cetățenii care se simt rău din cauza temperaturilor ridicate pot apela la sprijinul personalului medical din următoarele puncte de prim ajutor: Str. Caraiman nr. 33 A – Cabinet recoltare, Corp A; Bd. Mareșal Averescu nr. 17 – Cabinet medical, Corp I; Șos. Odăi nr. 3-5 – Complexul Social de Servicii „Odăi”; Șos. București-Târgoviște nr. 10 – Complexul Social de Servicii „Străulești”; Bd. Luptătorilor nr. 40 – Centrul „Sfânta Elena”; Bd. Banu Manta nr. 9 – sediul central al Primăriei Sectorului 1; Str. Mureș nr. 18-24, et. 1 – Primăria Sectorului 1/ Poliția Locală Sector 1; Str. Piața Amzei nr. 13 – Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale, notează Ziare.com.

Citește și: Hidratarea pe timp de caniculă. Alimentele recomandate de specialiștii în nutriție

Ministerul Sănătății, recomandări pentru cetățeni. Cum trebuie să se protejeze oamenii de caniculă

Joi, 26 iunie, Ministerul Sănătății a venit cu o serie de recomandări pentru cetățeni, cu scopul de a se proteja de caniculă și disconfort termic. Iată care sunt acestea:

„-Evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18.

-Dacă aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

-Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului este 32 grade Celsius.

-Dacă nu aveți aer condiționat în locuință sau la locul de muncă, petreceți 2-3 ore zilnic în spații care beneficiază de aer condiționat (magazine, spații publice, cinematografe).

-Pe parcursul zilei faceți dușuri călduțe, fără a vă șterge de apă.

-Purtați pălării de soare, haine lejere și largi, din fibre naturale, de culori deschise.

-Beți zilnic cel puțin 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15-20 de minute.

-Nu consumați alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii”, recomandă Ministerul Sănătății, într-o postare publicată pe Facebook.

Citește și: România, sub asediul extremelor meteo. Caniculă, nopți tropicale și furtuni violente

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
OSZAR »